Van 10 tot en met 12 december bezochten zeven bedrijven Abu Dhabi tijdens de FME Dutch Energy Solutions handelsmissie die samen met EIN enterprise en de Nederlandse Ambassade ter plaatse werd georganiseerd. In de VAE worden momenteel grootschalige nieuwe initiatieven ontwikkeld in zowel upstream als petrochemische projecten. ADNOC heeft zich gecommitteerd aan uitgaven van meer dan 109 miljard USD voor de komende vijf jaar, voor grootschalige projecten die de laatste stand der techniek vereisen.

 Tijdens de missie werd ook aandacht worden besteed aan de energietransitie en de verduurzaming in de procestechnologie in de energiesector, en de thema’s Renewable Energy en Waste-to-Energy waren onderdeel van het programma.

Bij het bezoek aan Abu Dhabi National Oil Company (ADNOC) waren Ambassadeur Frank Mollen en directeur Internationaal Ondernemen van het ministerie van Buitenlandse Zaken Andre Driessen present, waarna een netwerkreceptie met genodigden plaatsvond.

In het programma waren eveneens bezoeken aan EPC contractors zoals Total, Technip en Shell en een bezoek aan Masdar opgenomen en vond er een mini exhibition plaats bij NPCC. De Nederlandse delegatie bestond uit de volgende bedrijven: Gemco International, Nijhuis Industries, Paqell, Power Piping International, Twister, Van Oord en Van Tongeren Kennemer (VTK).