Aanmelding gestart: Fact-finding olie en gas missie naar Iran met Henk Kamp, Minister van Economische Zaken

Van 21 t/m 25 november a.s.  zal Minister Kamp van Economische Zaken een bezoek brengen aan Iran. Op verzoek van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) ondersteunen FME en IRO de fact finding missie en zal vanuit het Dutch Energy Solutions programma een collectief bedrijvenprogramma worden georganiseerd voor Nederlandse toeleveranciers in de olie- en gasindustrie. Dit programma biedt een uitstekende gelegenheid om relaties met eindklanten zoals NIGC, NIOC, NIORDC en NPC weer aan te halen evenals relaties met de lokale contractors voor de projecten die aanstaande zijn in Iran, na de opschorting van het sanctieregime. Naar verwachting zullen de buitenlandse investeringen na het opschorten van de sancties oplopen tot 200 miljard dollar in 2020 waarbij Iran met name op zoek is naar expertise en technologieën vanuit Westerse landen.

In het licht van het nog geldende sanctiebeleid is zakendoen in Iran voor de meeste bedrijven geen standaard materie. Voorafgaand aan de missie zal ter voorbereiding door het Ministerie van Buitenlandse Zaken een bijeenkomst ‘Iran en sanctieverlichting’ worden georganiseerd. Eveneens zal met alle Nederlandse deelnemers door EIN Enterprise een telefonisch intake gesprek gevoerd worden, om de verwachtingen af te stemmen en inzicht te verkrijgen in de individuele behoeften.

Let op: de sluitingsdatum voor aanmelding is 26 oktober 2015.

Aanmeldingen zullen op volgorde van binnenkomst worden behandeld. U kunt zich aanmelden bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), via deze link.

Meer informatie over de missie kunt u vinden op de website van RVO