Op 24 maart organiseerde de Advisory Board van DES een workshop over kansen in de olie- en gassector op de Road2IranXL, een evenement georganiseerd door RVO en de Kamer van Koophandel.

Na een informatieve en interactieve plenaire sessie, waar de hoofdlijnen omtrent zakendoen in Iran werden geschetst, verdeelde het publiek zich over drie zalen voor de verschillende workshops.

In een zeer goed gevulde zaal werden de geïnteresseerden in de olie en gas sector goed geïnformeerd over de mogelijkheden en valkuilen omtrent zakendoen in Iran. Nadat Judith van Akkeren DES kort introduceerde, nam bestuurslid Pierre Bartholomeus het van haar over om de workshop deelnemers meer te vertellen over de mogelijkheden van een PIB op Iran. Daarna vertelde bestuurslid Clarence Payet van Stork over zijn ervaringen met zakendoen in Iran, en lichtte olie en gas expert Cyril Widdershoven nog eens de risico’s van zakendoen in Iran toe. De workshop werd positief afgesloten met de opmerking dat het, ondanks de risico’s, zeer de moeite waard is om als Nederlands bedrijf kennis te maken met Iran.

Bent u werkzaam in de olie en gas sector, en wilt u meer weten over zakendoen in Iran? Neem contact op met DES!